Shpjegimi sipas shkencës, i hapjes së gojës kur na flihet

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Patent Money For Patent Attorney Streaming video selection system and method
Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

 

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Të gjithë e pyesim veten pse na ndodh shpesh të na hapet goja. A është ky një mekanizëm i pavullnetshëm?

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Kur ne e hapim gojën? Këto janë disa pyetje që u kanë dhënë përgjigje disa shkencëtarë.

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Mjeku parisien dr. Double, ka bërë me dije se hapja e gojës është e lidhur me rritjen e shpejtë të fëmijëve. Akoma ka disa anë të errëta dhe të pashpjegueshme.

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Hapja e gojës përbëhet nga 3 faza: frymëmarrje e thellë, gojë e hapur, e ndjekur nga një bllokim i frymëmarrjes, e ndjekur nga një nxjerrje e frymës e lehtë.

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Gjithçka ndodh në 3 deri 5 sekonda. Në fakt, akti i hapjes së gojës lejon lirimin e endorfinës, hormonit të mirëqenies, transmeton Telegrafi.

Shpjegimi Sipas Shkencës, I Hapjes Së Gojës Kur Na Flihet

Në disa raste gjatë hapjes së gojës ju mund t’iu dalin lot nga sytë duke qenë se stimulohet gjëndra e lotit.

Ndjeni që po ju hapet goja? Edhe pse nuk mund të jetë koha e duhur, ju nuk mund t’i shpëtoni hapjes së gojës. Në këto raste zgjidhja më e mirë është të mbani gojën pothuajse të mbyllur.

Shumë muskujt vihen në punë gjatë hapjes së gojës: ata të gojës, të qafës, të frymëmarrjes dhe të fytyrës. Dhe kur fillon hapja e gojës është e pandalshme.

Këto janë disa nga argumentet pse na hapet goja.