Ky shkëmb prodhon vezë!!_ As shkenca si jep dot drejtim k’saj gjëje !!

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Patent Money For Patent Attorney Streaming video selection system and method
Product prices and availability are accurate as of the date/time indicated and are subject to change. Any price and availability information displayed on [relevant Amazon Site(s), as applicable] at the time of purchase will apply to the purchase of this product.

 

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Një shkëmb i çuditshëm, gjendet në afërsi të fshatit Gulu, në krahinën kineze të Guizhou, në rajonin Qiannan Buyei.

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Ajo që e bën të veçantë këtë shkëmb është fakti se është i mbushur me zgavra prej të cilave dalin gurët e rrumbullakët dhe që bien mesatarisht çdo 30 vjet.

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Banorët e zonës thonë se “vezët” prej guri janë fatsjellës dhe se janë shkulur prej shumë vitesh. Kjo gjë ka habitur edhe shkencëtarët.

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Aktualisht ekzistojnë vetëm 70 ekzemplarë të lidhur akoma me shkëmbin. Shkenca ende nuk është në gjendje që të shpjegojë fenomenin e çuditshëm.

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Përveçse nuk janë në gjendje të shpjegojnë formimin e gurëve të një forme të tillë të përsosur, studiuesit kanë identifikuar një mister të ri.

Ky Shkëmb Prodhon Vezë!!_ As Shkenca Si Jep Dot Drejtim K'saj Gjëje !!

Shkëmbi, i cili është gëlqeror, është pjesë e sistemit malor Gandeng, i cili nga analizat gjeologjike i përket periudhës së Kambrianit, të paktën 500 milionë vjet më parë.

Në vitin 2009, drejtuesi i turizmit lokal Yang Shengjia inkurajoi qytetarët për të vizituar Chan Dan Ya, duke thënë se turistët do të 'habiteshin' kur të shihnin malin që “prodhonte vezët”. /b.l/noa.al/